jaor van oetgaaf: 2005

leukheidsfactor:  
 
Frank en Paultje komme mit de sjrik vriej!
 

'Waat ein gelk hbbe weer gehadj', aldus Frank naodet d'r mit de traumahelicopter is gelandj in het Pejjer landj. Auch Paultje sjtj naeknikkendj ziene kop, 'wiej is het mgelik det zoaget gebrdj'.

Het woor eine sjoane vriedigmiddig in fibberwarie. Frank en Paul hawwe allebei eine snipperdaag gepaktj, want het stong al waeke op de planning: deze vriedig zoewe ze verkledj de kroegen in Remunj aafgaon en det in de nuujgekochte vastelaoveskleier.

Zoa gezag, zoa gedaon: op en top woore ze om 14.00u lokale tied aangekomme oppe staasje in Remunj. De minse keeke waal get vraemdj, mer door de net-opgedronke 1,5 liter fles Bacardi deerdje det de twi neet mi.

De sfeer zoot d'r al lekker in en de iste twi kroege ginge ze den auch in rap tempo aaf. Het nudige beer waerdje achterver gehouwe totdet ze opns wiej eine gek moste pisse (correctie: nao de wc mooste). Al rennendj vlooge ze de kefe oet, neet weitendj wo ze oet zoewe komme. Door de beerkes en de laeg fles Bacardi wiste ze al neet mi wo ze haer ginge en per ongelk pakdje ze de trein terk nao Ech.

Mit get elastiekskes en get plekbandj wiste ze de boel onger op slaot te goaje waat hun get tied goof om eine sjoan wc te vnje. Al rennendj koome ze de trein in Ech oet, onger de spaorbuim door, de waeg op. Zonger nao te dnke zatte ze het op ein loupe. De twi woore zoa zaate det ze van vr neet mi wiste waat ze van achter woore.

Al rennendj koome ze biej de knjerboerderiej van Pepijn oet wo Paultje tot zien verbazing ein aopenbaar toilet zoog staon. Frank dach direct aan eine fata morgana aangezeen ze al zon half oer geine drppel beer mi hawwe gehadj. Paultje hurdje hem nog neet aan en woor al ver het hk geklomme om zien boadjap in de wc te doon. Frank volgdje vlot en het geklaater woor tot op de Slek te hure.

Al lachendj en zeikendj begooste ze te vertlle waat ein grap det toch neet woor; dao stonge ze den op de knjerboerderiej biej de Pepijn. Het gelach doerdje korter den verwach, toen Frank plotseling oug in oug koom te staon mit de nuuje aanwns van de boerderiej: eine mnkes buffel oet Afrika.

De twi wiste neet wiej vlot ze aaf koste kniepe om het vervolgens op ein renne te zitte. De buffel leet het d'r echter neet biej zitte en zoot de achtervolging in. Mit ongekndje snelheid raasdje de twi door de drk in de dierentuin. Helaas woor de snelheid te hoag om fatsuunlik ver het hk te kenne sprnge en dus hbbe diej 2 zon oer motte renne, totdet plotseling de traumahelicopter hen koom redde.

Mit ein sierlik touw zeen oeteindelik de twi verkledje fiesgngers geredj oet de klawwe van de buffel. Ein avontuur om noats mi te vergaete.

'Wer zulle in het vervolg mer in de wc van de kroeg zelf gaon pisse', zaetj eine bibberendje Paultje. Mrgenaovendj doon de twi hun verhaol biej Hart van Nederlandj, wo altied van zon (belachelikke) ongerwerpe biejkomme.

 

Frank en Paul op de plaats des onheils...
Repke Tepke 2009 (Bart Golsteijn - thambar@xs4all.nl)